“Jag är uppväxt i Lidköping och har varit verksam inom tennissporten nästan hela mitt liv och som tennistränare sedan slutet av 60-talet. I Lidköping drev jag tennisskolor. Genomgått alla tränarutbildningar och har varit verksam i ett flertal klubbar i landet, haft uppdrag på regional nivå för Västergötlands och Östergötlands tennisförbund i form av bland annat juniorsammandragningar och utbildning av tränare. Jag har även haft uppdrag på nationell nivå. En ”civil karriär” satte stopp för tränarjobbet på heltid.

Jag gick i pension för några år sedan och är nu i full gång igen som tränare. I dag är jag verksam i Motala tennisklubb med juniorträning och vuxenträning. Jag har även träning   bland annat i TK SAAB i Linköping och viss privatträning.

 

Det är viktigt att hela tiden försöka att bli bättre som tränare, genom att t ex delta i konferenser/utbildningar, ta del av artiklar och inlägg i diverse tennismagasin och att utbyta tankar och erfarenheter med andra tränare.

Varför lyckas inte Sverige komma tillbaka till sin storhetstid på 80-talet? Det är ju flera som försökt analysera detta och det finns säkert flera orsaker.

Min uppfattning är att det viktigaste inför framtiden är att så många barn som möjligt får vara med i våra tennisskolor. Tennisen måste för de yngsta vara en lek, ställ inte för stora krav, ur bredden kommer toppen! Teknikträningen är viktig i tennis, men att ha intresse för pedagogik och ledarskap är lika viktigt för en tennistränare. Lyft fram vikten av att samarbeta och att hjälpa varandra till framgång. Ge beröm och lyft fram det positiva och inte det negativa ! På tennisbanan är det du som tränare som skall skapa förtroende och leda verksamheten.

Vi måste också få fler vuxna att vilja utbilda sig till tränare i framtiden.

Alltför många motionärer spelar bara tennis inomhus, ut och spela på våra oftast fina grusbanor i sol o värme, där tennisspelet får en annan dimension.

 

Jag spelar för närvarande med HEAD Radical, en racket som är välbalanserad, strängad med 22 kg och som passar mig som tränare utmärkt.”