I slutet av förra året blev det officiellt att en ny teamsatsning kommer lanseras i januari i år. Bakom initiativet “Klein Players” står de före detta tennisproffsen Magnus Gustafsson, Christian Bergström och Jan Apell! Satsningen har fått medial uppmärksamhet och går att läsa mer om bland annat HÄR

Headcoach har också fått förmånen att ställa några exklusiva frågor till “Gusten” om teamet:

Hur kom ni på tanken från början med det här teamet? 

Tankarna har funnits sedan flera år tillbaka i och med att jag ville ha en fortsättning på Små Lirare. Små Lirare kommer alltid att leva kvar för de olika grupperna oavsett ålder men det behövs ytterligare komplement till klubbträningen och då har detta konceptet alltid funnits i bakhuvudet.

Hur kommer uttagningarna ske till det här teamet?

Klein Players kommer att ha et spelarråd som kommer at bestå av oss samt tränare från regionen och Tennis Gbg. Spelarna som är aktuella kommer därefter få en förfrågan. Dessutom kommer det hela tiden finnas ett par öppna platser där spelare som inte är med i Klein Players från olika klubbar i Gbg ska kunna få deltaga. Det kan bli vid 3-4 tillfällen per säsong som vi då kör med dem. Givetvis kan inte vi göra särskilt mycket för dessa spelares utveckling på endast ett par gånger men jag tror att variation i tennisvardagen för en junior kan vara nog så viktig ibland.

Vad kommer ingå för spelarna i det här teamet? Vad är själva upplägget?

Träningar varje vecka för 10-11 stycken spelare och träning varannan vecka för ytterligare 10 spelare. 4 läger per år för varje spelare och matchbevakning åtminstone 2 gånger per år. Får vi mer resurser kommer detta att öka

Är detta för spelare från hela landet?

Till en början kommer detta vara ett göteborgs projekt  med ev västsvenska inslag. Växer det och vi får mer resurser ( = fler sponsorer) kommer vi kanske att utöka projektet.

Hur har responsen varit sen det blev officiellt?

 Väldigt positivt. Det har varit väldigt mycket spelare och tränare som kom fram till mig i SALK där jag fick beskriva projektet.

En intervju från journalisten Jonas Arnesen med “Gusten” från just SALK Open går att se HÄR där han berättar mer om projektet.