Vem är du, Fredrik?

-Mitt namn är Fredrik Persson , Jag är 37 år och jobbar sedan sommaren 2013 i Gothia Tennis , Göteborg .

I Gothia Tennis jobbar jag med tävlingsgruppen där vi är 38 spelare i åldrarna 8-16 år. 

Finns det något som andra tränare brukar säga eller prata om som du inte håller med om?

Man hör ibland saker som får en att höja på ögonbrynen , jag har b.la hört att fysträning inte är viktigt innan spelarna är 13-14 år. Jag har svårt att förstå hur man kan resonera så.

Vad anser du är viktigast i tennis Sverige idag om vi ska komma på fötter igen?

-För att komma på fötter igen behöver vi träna extremt målmedvetet , vi måste samarbeta och hjälpas åt istället för att köra skyddad verkstad. Tennissporten måste bli bättre på att fånga upp unga tjejer och killar, vara lättåtkomligt för alla, det får inte bli en klassfråga om man kan spela tennis eller inte.

Ge oss dina bästa tips om hur vi kan lära ungdomarna att kämpa?

-Grit är väldigt mkt mentalt skulle jag säga , ofta hör man ngn prata om en spelare med mkt talang och då menar dom att denna spelare har fin touch , perfekt timing, lätt för att lära in olika tekniker osv , jag tycker att talang är förmågan att slita och kriga på varje boll på träning och match . Det är “grit” för mig. Nadal och Ferrer är enligt mig perfekta förebilder för unga spelare just när det gäller “grit”.

Hur gör du för att utveckla dig själv som tränare? Vad har du för tips till andra hur de kan utvecklas?

-Jag tittar mycket på tennis på alla olika nivåer , jag försöker även hålla igång tennisen själv då jag känner att det blir lättare att sätta sig in i hur mina spelare upplever olika situationer. Närmare förankring så att säga. Genom sociala medier har det blivit mkt lättare att titta hur andra runtom i världen tränar .
Sedan är jag av naturen nyfiken av mig, det tror jag är väldigt viktigt för att inte stagnera. Jag skulle vilja påstå att jag det senaste året främst uppdaterat mig själv inom den tekniska biten. 

Tips till motionärer inför grussäsongen? 

-Tips till motionärer inför stundande grussäsong skulle väl vara att man måste va beredd på att jobba lite hårdare. Försöka köra några extra pass , gå ner lite i strängningstryck och prova att stå lite med olika avstånd från baslinjen för att hitta spelkänslan ordentligt.

Vilket racket använder du dig av?

-Jag kör för närvarande med Head Graphene XT Prestige Rev Pro då det känns som att det är gjort för mig , med det menar jag att racketen är perfekt balanserad , lagom vikt och ger en mjuk skön spelkänsla utan att tappa i fart.