Jag är Michael Minasyan. Jag har spelat tennis i åtta år och spelar i nuläget i Danderyds Tennisklubb. Där är min huvudtränare Jonas Kvarnlöf.

Vad är dina styrkor som tennisspelare och vad kan du förbättra?

Kanske kan jag vara mer fokuserad i olika lägen. Min styrka är att hantera tuffa situationer men att vara fokuserad i situationer som inte är särskilt tuffa är något jag ska utveckla. 

Hur jobbar du ihop med din tränare på att förbättra dina styrkor och svagheter ytterligare?

Tillsammans med Jonas Kvarnlöf och andra tränare och spelare försöker vi förbättra olika aspekter i min tennis. Vi arbetar med att förbättra mentala, fysiska och tekniska färdigheter vilket fungerar väldigt bra.

Har du några målsättningar med det här året?

Fortsätta min utveckling som tennispelare och förhoppningsvis förbättra min ranking såsom nivån på min tennis. 

Vad har du för långsiktiga målsättningar?

Att slå igenom på ATP nivå men det är långt kvar, men det måste vara min målsättning med tennisen. 

Vad tror du är absolut viktigast för att uppnå dessa?

Att arbeta mot dessa mål kräver disciplin och engagemang inom tennisen. 

Vilket är ditt häftigaste tennisögonblick hittills i din karriär?

Det häftigaste tennisögonblicket för mig var när jag skulle ”signa in” till dubbeln i Kungens Kanna. Jag hade ingen dubbelpartner och i sista minuten frågade jag en spelare som inte heller hade någon dubbelpartner ifall han ville spela. Det var Jacobi Bain från Bahamas och genom turneringen spelade vi bättre och bättre. Vi hade inte väntat någon större framgång så vi försökte bara njuta av varenda boll. Men det ena ledde till det andra och vi gick till final. I finalen fick vi tyvärr ge oss men vi hade gjort en jättebra turnering. Vi hade gått från att ” signa” i sista minut till att vara kvar på banan till sista minuten. 

Vilken tycker du är den roligaste tennisövningen att köra? Berätta hur den går till.

”Tysken” är den roligaste tennisövningen för mig. Den går till på så sätt att varje spelare får en av serverutorna. Man ska försöka att spela bort bollen från sin ruta och slå ut motståndarna. Jag tycker den är rolig eftersom den är ganska simpel och lätt att köra men samtidigt underhållande. 

Ungefär hur många timmar tennis och hur många timmar fysisk träning tränar du i veckan?

Jag tränar ungefär 20 timmar tennis inkluderat fysisk träning. Från vecka till vecka delar jag upp träningen på olika sätt. Vissa veckor är det mer tennis och vissa veckor mer fysisk träning.

Vilket racket spelar du med och varför?

Jag spelar med Head Speed eftersom den passar min spelstil. Den ger den perfekta balansen mellan kraft, spinn och kontroll.