Född: 2002

Klubb: TSK Malmen

Sebastian Abboud började spela tennis när han var åtta år. Hans morbror Mikael Mysliwiec är tränare så det blev naturligt att Sebastian började spela på TSK Malmen.

Som ung spelade han även fotboll och basket men slutade med de sporterna när han var mellan 11 och 13 år när tennisen tog mer och mer tid och annat inte hanns med.

  • Det började också gå bättre och bättre med tennisen vilket gjorde det naturligt roligare, förklarar Sebastian.

Idag satsar Sebastian hårt på sin tennis. Forehanden och serven är slagen som ska betala räkningarna i framtiden ihop med hans mentalitet att vägra förlora.

  • Jag jobbar hårt med att förbättra min volley och mitt humör, säger Sebastian. Samt att inte ha för bråttom med att avgöra bollen.

Planen för att förbättra de här delarna är att i höst träna volley och serve en halvtimme extra varje morgon. Den mentala biten är en process som är igång, men som Sebastian fortfarande inser måste bli bättre.

 

Uppsatta målsättningar?

  • Först är det att vinna eller i alla fall komma långt i de svenska tävlingarna. Sen vill jag bli så pass bra att man mestadels får åka utomlands och spela. Och det klart man drömmer om att vinna en Grand Slam… Men det kommer krävas mycket träning och disciplin, så självklart kommer man få offra vissa saker…. Jag behöver bli mindre lat och ta mer ansvar.

Förebilden han ser upp till är Rafael Nadal trots att deras spelstilar skiljer sig mycket åt.

  • Nadal kämpar på varje boll och ger aldrig bort någonting. Han och Federer är de spelarna jag gillar att se på när de spelar.

 

När frågan kommer upp om den häftigaste tennisupplevelsen hittills svarar Sebastian att individuella Europamästerskapen var något utöver det vanliga. Han vann två omgångar och fick sedan möta den 5:e seedade spelaren. Sebastian kände ingen press alls, gick in och spelade ut helt och hållet och gjorde sitt livs mach enligt honom själv!

  • Den andra killen hade enhandsbackhand, så min taktik var att spela upp bollen högt på den sidan. Jag tog första set 7-5, fick sen lite övermod och trodde jag kunde göra vad jag ville med bollen och förlorade andra set med 6-1. I sista set spelade jag riktigt bra igen men förlorade på grund av fysiken – jag blev trött i värmen. Men det var en häftig match…!

 

Idag spelar Sebastian Abboud med Head Radical. Han har spelat med Head i ungefär tre år.

  • Jag har testat alla möjliga racketar tidigare i min karriär men tycker Radical är skönast och den racketen jag trivs bäst med.