Grundslag och en varierad spelstil är vad Christoffer Karlberg hoppas ska ta honom till Colorado och collegespel i framtiden.

Av: Linus Eriksson

 

Namn: Christoffer Karlberg

Född: 2004

Tennisklubb: Mälarhöjdens IK Tennis

 

 

 

 

 

 

 

Christoffer Karlberg började spela tennis när han var runt 4,5 eller 6 år gammal…

  • Det är inte helt lätt att komma ihåg, skrattar Christoffer.

Han började i alla fall spela för att hans föräldrar spelade tennis. Nu för tiden spelar han inte så ofta med dem, men när han väl gör det är det solklar utgång på de matcherna.

  • Ja, nu besegrar jag dem rätt enkelt, haha.

Förutom tennis spelar Christoffer fotboll, men det blir mer tennis eftersom fotboll är en lagsport och då är träningarna mer fasta.

 

Vad är det för skillnader mellan tennis och fotboll?

  • Tennis är mer mentalt än fotboll, säger Christoffer. I fotboll kan du egentligen skylla på andra. Inte för att jag brukar göra det, men man känner inte lika stor skuld i fotboll, i tennis har du bara dig själv att skylla.

 

En vanlig vecka tränar Christoffer runt 11 timmar.

  • Skolan är rätt ”chill” så jag hinner den med”.

Som tennisspelare är styrkorna grundslagen och att han är bra på att variera spelet. Det mentala och tekniken kan han slipa mer på säger han, och likadant gäller serven. Men på träningen gillar han främst att spela poäng utan serve.

  • Det blir mindre väntan då och tempot blir snabbare, därför föredrar jag match underifrån. Men det är kul att möta många olika spelstilar, det är nog det roligaste med tennisen, att man kan spela på massa olika sätt.

 

Christoffers dröm säger han är att kanske åka till college i USA.

  • Ja, mamma kommer från Colorado så det kanske är ett mål att om det går gå på college där i framtiden.

Som hjälp på traven har han idag Head Speed till sitt förfogande.

  • Jag har spelat med det racket i ett halvår. Jag provspelade det eftersom jag alltid har spelat med Head och tyckte det var skönt.

 

Vi önskar Christoffer Karlberg stort lycka till i framtiden!