EuroElite, som Head är officiell samarbetspartner med, har som vi berättat om tidigare nu även startat läger och tävlingsresor för flickor. Sofia Arvidsson, vår före detta Sverigeetta, är en av ledarna på flera av dessa läger. Helgen som var arrangerades ett läger där även Susanne Celic var med. På EuroElites Facebooksida kan man följa all action dag till dag, men vi lägger upp två uppdateringar som gjordes från lägrets två dagar:

 

“Forsta dagen pa vår Euroelite Girls MHPC ar avklarad och det har varit en jättebra dag. Först och framst vill jag påpeka hur bra det är för tjejerna att kunna tillbringa tre hela dagar med Sofia Arvidsson och Susanne Celik, det är en hel del tenniserfarenhet pa en gång och ett sånt tränarteam har man inte precis varje dag.

Dagen innehöll hela fem timmars tennisträning där vi jobbade med tjejernas position i banan, poängavslut samt en hel del prat om hur viktigt det är att använda träningen till utveckling av det egna spelet. S&S talade mycket om hur tjejtennis spelas internationellt och att det är viktigt att träna på relevanta saker.
EE:s kända First Strike-koncept passar givetvis in här också och imorgon blir det serve&retur-träning samt mycket träning pa att fatta beslut – på men även utanför banan.
På det långa teoripasset talade vi om vad momentum egentligen är och hur man kan påverka det samt om vilka saker vi kan kontrollera och vad vi INTE kan kontrollera (resultat kan vi t. ex. inte kontrollera).

Tjejerna har jobbat jättebra och om det fortsätter så här blir det en riktigt bra helg.

Ett tack också till Henrik Danielsson från Kramfors, härligt att ha lärt känna dig och jobba tillsammans 👍. @Emy: Krya på dig👊” // Micke AndreassonE

 

Girls MHPC Dag 2

“VILKEN DAG DET BLEV!!!

På morgonpasset en riktigt bra inbollning (mycket bättre än igår) följdes av över två timmars arbete med serve och returer. S & S hjälpte flickorna med många bra tipps och vi pratade återigen om vikten av att tänka utveckling (process) istället för resultat.
På teorin talade jag om vad som behövs mentalt för att prestera max och följden av beslut vi tar på och utanför banan, Sofia om hur man bygger självförtroende och Susanne om hur man hanterar motgångar som t. ex. skador. Tänk er själva att ligga 160 på världsrankingen (tendens stigande) och sedan drabbas av en skada som gör att man inte kan spela på ett helt år…..

Middagspasset handlade om dubbelspelet och framför allt om nätspelarens uppgifter, här fanns det en del att prata om😀.
På eftermiddagen/kvällen var det dags för det obligatoriska Euroelite Saturday match play (tack till MBTK för fem banor) och som tjejerna PRESTERADE. Hilma vann “tävlingen”🏆 men ALLA jobbade hela vägen in i kaklet🙌 och det kändes verkligen som att vi nått fram med våra budskap. Positionen i banan var bättre, kroppsspråket var bättre och alla försökte göra de saker bra som går att kontrollera.
Efter träningen satt vi coacher på hotellet och gick igenom dagen, vi hade i princip bara positiva saker att prata om. Härligt!!!!!!!

Under söndagen kommer vi att jobba med situationer och förmågan att använda mönster i spelet samt återigen om att fatta rätt beslut under poängens gång. På kvällen flyger jag tillbaka till München, Susanne till Stockholm, Henric kör till Kramfors och Sofia spelar Padel😂. Tack för den här gången tjejer, jag hoppas vi ses snart igen och framför allt ett stort tack till S & S som verkligen bjuder på sig själva för att hjälpa de unga spelarna👍👍👍“. // Micke

#Duärvaddugörnäringentittar#