Sporten padel växer så det knakar i både Sverige och världen. Nya center öppnar upp regelbundet och banorna fylls med spelare. Men hur funkar det med materialet? Är det stor skillnad på racketar och bollar? Vi frågade Stefan Svensson, säljare på HEAD i Sverige hur material inom padelsporten. 

  • Vad skiljer padelracketar åt?

–        Det är främst vikten som skiljer på racketar, sedan finns det diamantformade (fartracketar) eller runda racketar (mer kontroll), HEADs modeller är mer åt det diamantformade hållet på samtliga modeller.

  • Vilka är era mest populära modeller?

–        Delta Hybrid som har rekommenderat pris 2700 kr samt FLASH med rekommenderat pris 1100 kr.

  • Vilket rekommenderar ni för motionärer och vilket för mer avancerade spelare?

–       Flash, Flash PRO och Evolution Bela är lättspelade och billiga racketar att starta sin padelkarriär med. Största skillnaden på dem är vikten. Till de bättre spelarna finns det två serier från HEAD, DELTA-serien och ALPHA-serien. DELTA-serien är mer powerracketar, ALPH- serien mer för de som spelar med känsla och kontroll.Både typerna av racketarna är uppbyggda av Graphene.

  • Hur är det i padel. Finns det olika typer av bollar eller är det en typ av boll som gäller?

–        Det finns ”HEAD padel PRO” som är ansedd att vara den bästa bollen av 70-80 % av padelspelarna. Det är den officiella WORLD PADEL TOUR bollen och den officiella bollen på SWEDISH PADEL TOUR. Det har även kommit en ny boll som heter HEAD padel PRO S som är lite snabbare än den nuvarande HEAD padel PRO bollen.

  • Hur mycket satsar ni på Head i Sverige på padelsporten?

–       Som nämnt ovan är vi officiell boll till SPT och Svenska padelförbundet, vi är även officiell leverantör till alla PDL center i Sverige samt de flesta av de övriga större hallarna. HEAD ligger i framkant vad det gäller padel i världen och jobbar precis som i tennisen väldigt innovativt.