Klubb: Trollbäckens TK

Moderklubb: Solna TK

Född: 2001

Började spela tennis: 4 år

Tränare: Hava Carlzon och Rickard Hogla

 

 

 

Berätta lite kort om din sommar?

Jag har tävlat mycket, många tävlingar blandat med mycket träning. I Norrköping i JSM i kvalfinalen förlorade jag andra set efter att ha haft sex matchbollar och började krampa i benen. Sen vinner jag i tredje set, det är lite av en höjdpunkt jag tar med mig från sommaren.

 

Vad väntar i höst?

Kommer bli mycket träning i början av hösten med inriktning på mer fysisk träning än vanligt. Efter det kommer tävlandet ökas och jag hoppas spela många tävlingar.

 

Vad är dina målsättningar ett år framöver respektive över längre sikt?

Jag vill hitta ett lugn i mitt spel och minska stressen. Försöka spela mer vinter- och sommartourer kommande året för att succesivt ta steget upp mot seniorspel. Mitt långsiktiga mål är att bli professionell spelare i både singel och dubbel och bli så bra jag kan bli.

 

Beskriv dig själv som tennisspelare:

Har tunga servar och ett tungt baslinjespel som jag gärna följer upp vid nätet. Jobbar en del med fotnedsättningar i slagen och min bollträff.

 

När du så småningom ska ta steget upp till seniorspel, vad tror du är de stora skillnaderna?

Hur man ser på möjligheterna. I juniortennis väntar man ner bollen mer och tänker mindre på var bollen studsar i banan, på seniornivå är det viktigt att man är snabbt inne i banan på kortare bollar. Serve- och returspelet blir givetvis ännu viktigare.

 

Vad är de viktigaste egenskaperna att ha för att lyckas som tennisspelare?

Ett lugn och ett självförtroende att tro på det man kan. Att vara väldigt disciplinerad och rutinerad kring all typ av träning och även kosten.

 

Vad tycker du symboliserar en bra tränare?

Att alltid vara positiv mot spelaren och försöka ge information på det sättet som den specifika spelaren kan ta in det på.

 

Vilket rack använder du och varför valde du just den modellen?

Head Prestige MP, det är ett rack som passar min spelstil väldigt väl.

 

Hur länge har du spelat med Head?

Jag spelade med Head när jag var liten, sen har jag använt lite andra racketar innan jag gick över till Head Prestige när jag var 14 år och har haft dem sen dess.