EuroElite har länge varit en stor och viktig språngbräda för pojkjuniorer i Skandinavien ut i internationell tennis. Nu har man även startat läger för flickor som leds av ingen mindre än Sofia Arvidsson.

Av: Linus Eriksson

I mitten av juli arrangerades det första flicklägret under ledning av EuroElites coacher och Sofia Arvidsson.

Tolv tjejer var var inbjudna, alla redan medlemmar i Team Norden Match.

  • Vi ville sätta ihop en grupp med flickor som alla är duktiga tennisspelare men ocskå goda vänner, så det här var ett bra sätt att gå tillväga, berättar Dave Bandelin, grundare av EuroElite.

Under två dygn arbetade flickorna på sin säkerhet, att skapa en egen spelstil och spelmönster, kroppsspråket mellan poäng och hur man vinner matcher baserat på små utmaningar längs med vägen och inte genom att tänka på framtiden – klassiska koncept som EuroElite ofta arbetar utefter och som Sofia Arvidsson står bakom helhjärtat.

  • Det var jättekul att träffa de här hårt arbetande tjejerna, säger Sofia. Mitt mål var att dela md mig av min erfarenhet och förhoppningsvis kunna inspirera dem. Jag har varit i deras ålder och gått igenom vad de gör just nu. Vi vill förutom det som sker på banan också lära dem att bli mer självständiga och ta ansvar för sig själva utan deras föräldrars hjälp.

Sofia bodde under de här dagarna ihop med tjejerna och fanns konstant tillgänglig för frågor och funderingar.

Man kan gissa att det var lärorika dygn för juniorerna!