Namn: Calle Pihlblad
Klubb: Växjö TS
Ledarfilosofi: Engagemang slår kunskap men kunskap och engagemang är helt oslagbart.
– Novak Djokovic har inlett det här året strålande! Förblir han obesegrad hela 2020? 
Djokovic såg fantastiskt stark ut under inledningen av året innan Corona tog vid. Jag personligen trodde redan under AO att det skulle bli ett tydligare generationsskifte än vad som blev.
Med Djokovic inledningen och nu med stor möjlighet att återuppbygga sig själv under den tävlingsfria perioden, blir Djokovic hur svår som helst.
Jag hoppas dock och tror på ett stort genombrott av Jannik Sinner för resten av året framöver.
– Vilket Headracket använder du och varför?
Radical PRO, magiskt skönt rack. Känner att jag får en härlig blandning av kontroll och kraft. För mig ger det en oerhörd energi ut i spelet.
 
– Nu när proffstourerna är inställda på grund av Corona, vad är ditt tips till hur vi ska släcka vår tennistörst när vi inte kan se proffsmatcher live längre?
Ja det är en märklig tid att inte få bli omgiven av resultat och händelser från olika idrotter, det blir en oerhörd tomhet och man märker hur otroligt beroende man är av det.
Som spelare; passa på att träna själv. ”Utnyttja” möjligheten till att göra en grym periodisering, bygg upp fysiken och passa på att utveckla ditt spel till max. Allt du kan påverka kan och ska du vara bäst på.
– Det pratas om att den mentala biten i tennis är extremt viktig. Ge ditt bästa förslag på hur man kan få in mental träning i själva tennisträningen på banan?
Skapa positiva rutiner  under din träning, rutiner som du tror på och som du jobbar efter under varje pass, såsom förberedelse, inställning och attityd. Kom ihåg att allt man tränar på bli man bra på, jobbar man fel blir man ju även bra på att göra fel. Så försök bli din egen bästa coach, var noga och lägg fokus på det du kan påverka, lämna det andra åt sidan. Dokumentera varje pass så att du kan checka av vad du gjorde riktigt bra, utgå och fokusera på det POSITIVA.
– Om du fick förändra en regel i tennis, vilken skulle du ändra på då och varför?
I svensk ungdomstennis skulle jag vilja se coachning vid sidbyte under förslagsvis 6 utvalda tävlingar per år (SALK, JSM tre stycken JSM race och JSM slutspelet), för åldern 14-16 år.
Tennis är så utlämnande som det är och här har vi möjligheter att dels utveckla spelaren rent taktiskt ”att tänka” men också få en inblick och förståelse hur ens adept  hanterar olika situationer.
Det skapar också krav mot oss tränare att vara aktiva och på tå under matchen.
Vet att det kan skapa problem rent logistiskt från tävlingsledning och klubbar men jag anser att det skulle hjälpa och utveckla spelaren oerhört på lång sikt så det hade varit värt att lägga mycket planeringstid på det.